Završen projekt „Sinekološka STEM EDUKAcija u Klinči“

Piše: - 06.11.2023.

Udruga „Eduka – Centar lokalnog razvoja“ iz Klinča Sela provela je projekt „Sinekološka STEM EDUKAcija u Klinči“, sufinanciran sredstvima Europskoga socijalnog fonda. U sklopu njegove provedbe, dotad zapušteni zeleni prostor preuređen je u park bioraznolikosti „Amruševo“, dok je u prostoru društvenog doma u Klinča Selima uređen multidisciplinarni laboratorij s instrumentima i didaktičkom opremom za provođenje edukativnih radionica iz STEM područja.

U parku bioraznolikosti „Amruševo“, uz sadnju voćaka i drugog drvenastog bilja (aleja trešanja, aleja kestena…), uređeni su cvjetnjaci i jezerce s vodenom vegetacijom, postavljena je meteorološka postaja, izrađene su visoke gredice za uzgoj začinskog bilja… Dosad je održano niz radionica na kojima su sudjelovala djeca iz dječjih vrtića te osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske.

Partneri u projektu su znanstvenici Instituta Ruđer Bošković i zagrebačkoga Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Namjera projekta jest popularizirati znanost i poticati zanimanje djece i mladih za istraživanjem, kao i primijeniti STEM znanja i vještine u obrazovanju i svakodnevnom životu.

„Omogućimo li talentiranoj djeci priliku za eksperimentiranjem, potičući ih da razmišljaju o onome što rade, oni zaista, učeći kroz igru, mogu postati znanstvenici, inženjeri, inovatori“, rekla je Renata Kobetić, predsjednica Udruge Eduka, viša znanstvena suradnica Instituta Ruđer Bošković za organsku kemiju i biokemiju.

Završnoj konferenciji projekta prisustvovala je i predsjednica Skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist