Održana sjednica Odbora za hrvatske branitelje

Piše: - 19.12.2023.

Odbor za hrvatske branitelje Zagrebačke županije održao je sjednicu na kojoj su članovi informirani da je u Proračunu za 2024. godinu za braniteljsku populaciju osigurano 177.545 eura.

Najveći iznos sredstava, gotovo 80 tisuća eura, dodijelit će se temeljem javnog natječaja udrugama proizašlim iz Domovinskog rata za prioritetne programe i projekte na području brige za branitelje i članove njihovih obitelji. Raspisivanje natječaja u planu je u prvoj polovici 2024. godine, a cilj je jačanje kapaciteta udruga proizašlih iz Domovinskog rata na području Zagrebačke županije za pružanje zdravstvenih, socijalnih i humanitarnih usluga putem njihovih programa i projekata koje provode na lokalnoj razini.

Za liječenje hrvatskih branitelja u Specijalnoj bolnici Naftalan predviđeno je 78 tisuća eura, a time je omogućeno liječenje medicinskom rehabilitacijom za 120 hrvatskih branitelja u trajanju od 10 dana.

Također, i u 2024. godini u planu je svečano obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije za što je planiran iznos od gotovo 20 tisuća eura.

Podijelite

Current track

Title

Artist