Mladen Fuks – županijski ribički prvak i najbolji senior

Piše: - 20.12.2023.

ŠRD Dugo Selo Rugvica bilo je domaćin podjele nagrada najuspješnijim ribičima lige Športsko ribolovnog saveza Zagrebačke županije, na kojima je pobjednicima čestitao Josip Kraljičković – pročelnik za poljoprivredu ZŽ, uz predsjednika Hrvatskog ribičkog saveza Ivana Severa i predsjednik županijskog Saveza Dubravka Šeketu. Lucija Ivoš kadetkinja ŠRD Dugo Selo Rugvica osvojila je treće mjesto, ekipa seniora u lovu udice na plovak također je osvojila treće mjesto u županiji (Mladen Fuks, Tomislav Horvat, Matija Trčak, Tomislav Vrabec, Ilija Ninković) , dok je županijski prvak u lovu ribe udicom na plovak Mladen Fuks, koji je ujedno proglašen i najboljim seniorom. O tome kako je došao do te titule razgovarali smo s Mladenom Fuksom nakon dodjela nagrada.

“Bilo je 8 natjecanja na 8 različitih lokacija i na 8 različitih voda trebalo je pokazati najbolje snalaženje. U tih 8 natjecanja samo jednom sam bio izvan medalje, dakle izvan prva tri mjesta. Konkurencija je bila jako velika i jako zahtjevna, radi se o vrlo kvalitetnim natjecateljima i moram priznati da mi je ovo jedna od dražih titula” – rekao nam je Mladen.

Naime, treba reći da su iza njega brojni uspjesi, čak i nastupi za državnu reprezentaciju. Pohvalio je Mladen i svoju ekipu ŠRD Dugo Selo – Rugvica koja je, kako kaže, odlična za ribolov, ali i za druženje što je pokazalo i osvojeno treće mjesto.

Ove godine u ribičkim ligama sudjelovalo je oko 500 natjecatelja i važno je reći da je to ozbiljan sport, a ne druženje i sjedenja na vodi “uz pivu”, naglasio je predsjednik Županijskog športsko ribolovnog saveza Dubravko Šeketa. Zadovoljan ostvarenim rezultatima Šeketa je dodao da ljudi ne znaju koliko je županija dala kvalitetnih natjecatelja i reprezentativaca, pa su tako Stjepan Kutica i Ivica Petreković ove godine bili treći na svjetskom prvenstvu.

Podijelite

Current track

Title

Artist