Šljivovica Ivana Martinka šampion je županijske izložbe rakija

Piše: - 21.12.2023.

Protekle subote u Pušći je održana tradicionalna Izložba rakija Zagrebačke županije. Ocijenjena su 44 uzorka, a šampion izložbe je Ivan Martinko s rakijom šljivovicom.

„Svih dosadašnjih godina bilo je uzoraka koji su bili odbačeni, dok ove godine nismo imali niti jedan odbačeni uzorak. Vidi se da proizvođači prate trendove, a to pokazuju i ocjene. Ocjenjivali smo metodom 20 pozitivnih bodova, a rezultati su bili jako dobri“, rekao je predsjednik ocjenjivačke komisije Marin Mihaljević Žulj.

U ime Zagrebačke županije događanju je nazočio pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković istaknuo je ulaganja Zagrebačke županije u poljoprivredu te pozvao sve da se javljaju na natječaje kako bi oplemenili svoje poslovanje.

Načelnik općine Pušća Filip Bernardić zahvalio je svima koji donose uzorke na ocjenjivanje.

„Veseli me da ih puno ima s našeg područja, ali zadovoljstvo je kad znamo da su tu i rakije iz cijele županije. Vjerujem da će za dvije godine kada ćemo obilježiti 20. izdanje izložbe imati još više uzoraka te još bolju kvalitetu“ rekao je Bernardić.

Ovogodišnje ocjenjivanje na kraju je polučilo 7 priznanja, 11 brončanih, 21 srebrnu i 4 zlatne medalje, te šampionsku šljivovicu koja dolazi od Ivana Martinka iz Pologa.

 

foto: www.01portal.hr

Podijelite

Current track

Title

Artist