U Dugom Selu predstavljeni kandidati Fokusa za sabor

Piše: - 13.04.2024.

U Dugom Selu se rađa najviše djece u Hrvatskoj – 𝗧𝗢 𝗧𝗥𝗘𝗕𝗔 𝗣𝗥𝗘𝗦𝗟𝗜𝗞𝗔𝗧𝗜 𝗡𝗔 𝗖𝗜𝗝𝗘𝗟𝗨 𝗗𝗥Ž𝗔𝗩𝗨

Nekad prigradsko naselje, Dugo Selo danas slovi za jedan od najbrže rastućih gradova i to u skupini najrazvijenijih jedinica lokalne samouprave s izvrsnom perspektivom za daljnji razvoj. Najbolji pokazatelj koliko je Dugo Selo postalo atraktivno za život je i činjenica da ima najviši vitalni index u Hrvatskoj, što znači da je broj rođenih veći od preminulih i to čak 20%. Nenad Panian – gradonačelnik Grada Dugog Sela je kandidat koalicije Fokus – Republika u 2. izbornoj jedinici koju predvodi Damir Bajs. Na listi se još nalaze Hrvoje Košćec, gradonačelnik Sv. Ivana Zeline, još jednog uspješnog Fokusovog grada!

“Žalosni smo zbog svađa i prepiranja koja ovih dana građani gledaju od političara, od toga oni nemaju nikakve koristi, ostat ćemo “spaljena zemlja”. Mi smo drugačiji, a to vidite i ovdje. Na primjerima Dugog Sela, Svetog Ivana Zeline, Samobora, Svete Nedelje, Križa, Pirovca i drugih sredina gdje smo na vlasti, možete vidjeti da smo mi već napravili ono što drugi sada tek obećavaju. Zato je glas za koaliciju Fokus-Republika glas razuma. Izlazimo na parlamentarne izbore u svim izbornim jedinicama, a ankete nam pokazuju prolaz u nekoliko njih, uključujući i ovu II. izbornu jedinicu. Naš cilj je osvojiti dovoljan broj mandata da možemo utjecati na konkretne promjene u Hrvatskoj. Prvi cilj nam je maknuti HDZ i njihove satelite HSLS i HNS s vlasti, ali mi gledamo i dan poslije da Hrvatsku pretvorimo u bolje mjesto za život” – izjavio je Damir Bajs i naglasio kako se koalicija stranaka Fokus-Republika zalaže za efikasniji javni sektor, smanjenje državne potrošnje i realokaciju ušteđenih sredstava u korist građana – od smanjenja poreza i parafiskalnih nameta do povećanja mirovina i unapređenja zdravstva. Cilj je izgraditi snažniju, pravedniju i napredniju Hrvatsku kroz konkretna, realna rješenja, istaknuo je.

“U naš grad se iz godine u godinu doseljava sve više mladih obitelji. Ovdje se kod nas rađa najviše djece u Hrvatskoj. Naše politike su usmjerene upravo na njih. Oslobađanjem plaćanja PDV-a na kupnju prve nekretnine na 160 000 eura vrijednosti kuće ili stana, 40 000 odlazi samo na porez, a to je novac koji mladim obiteljima treba. Želimo ulagati u cijelu državu onako kako se sada ulaže u Dugo Selo. Mi smo svoje investitore oslobodili plaćanja doprinosa i komunalne naknade, privukli smo cijeli jedan gradski proračun iz EU sredstava i usmjerili ih u predškolski i školski odgoj, zdravstvo i rodiljne naknade. Dugo Selo je grad iz kojeg se ne bježi, upravo suprotno u Dugom Selu cijene nekretnina rastu jer je potražnja sve veća i to je naš plan za cijelu državu” rekao je Nenad Panian i dodao kako je glas za Fokus-Republiku glas za manji porez na dohodak, jeftinije režije, veće plaće i mirovine, te privatno liječenje putem HZZO-a. Podršku im je pružio i Hrvoje Koščec, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline.

Košćec je izjavio da liječenje kod privatnika više neće biti povlastica bogatih. “Naša koalicija zalaže se za to da privatno liječenje bude pokriveno putem HZZO-a, to je ostvarivo i to vam možemo obećati. Imamo konkretan program za bolji život naših građana, više novca u njihom džepovima kroz manji porez na dohodak i manje režije. Na primjeru gradova i općina u kojima vlada Fokus jasno vidimo kako se privlače investicije i kako se može olakšati poslovanje poduzetnicima kroz efikasan javni sektor. Vrijeme je da mladi vide da imaju perspektivu u ovoj zemlji, zato im poručujem da iziđu na izbore i vjeruju našim rezultatima i glasu razuma ” istaknuo je gradonačelnik Svetog Ivana Zeline, koja se u posljednjih nekoliko godina i sama toliko razvila da je iz III. kategorije razvijenosti skočila na VII. stupanj razvijenosti.

Za kraj je koalicija Fokus – Republika na glavnom dugoselskom trgu još jednom istaknula da su se dokazali u vođenju najuspješnijih gradova i općina. Oni, za razliku od mnogih koji su danas u politici, imaju konkretna rješenja koja im je donijelo iskustvo u realnom sektoru. Mi smo ljudi sa stavom i jedini glas razuma u ovoj političkoj ludnici zaključili su članovi koalicije.

Podijelite

Current track

Title

Artist