U Dugom Selu pada broj novozaraženih

Piše: - 28.10.2020.

U protekla 24 sata novih je pet osoba u Dugom Selu zaraženo koronavirusom. Epidemiološka situacija u gradu polako se smiruje i brojke se obuzdavaju, kazao je načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Nikola Tominac, što znači da se samo trebamo nastaviti držati propisanih mjera, u protivnom će brojke opet narasti.

“Tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana na području grada Dugog Sela imamo značajan pad novooboljelih sugrađana, što nas na neki način veseli, iako to ne mora biti točan pokazatelj. Naime, prije nekoliko dana imali smo 18, pa i 22 oboljela na dan, sada je taj broj dosta opao. Nadamo se da će ta situacija i dalje biti sve povoljnija i povoljnija za naše područje, čime bismo izbjegli, na žalost, prvo mjesto u Županiji po broju oboljelih na broj stanovnika”, navodi Tominac.

Posebnu pažnju, dodaje, moramo obratiti na naše starije sugrađane, ponajprije u domovima, gdje je došlo do proboja virusa, kao i u Centru Stančić, to su sada glavne točke borbe, naglašava Tominac i poručuje:

“Budimo i dalje obazrivi, pridržavajmo se svih mjera koje su naređene s državne razine i razine Županije, to je jedini način da što prije prebolimo ovu tešku krizu”.

Inače, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata zabilježene su još 73 osobe zaražene koronavirusom. Najviše je novooboljelih u Gradu Zaprešiću – 13. Slijede Velika Gorica s devet zaraženih, Samobor s osam, Jastrebarsko sa sedam, Dugo Selo s pet, Sveti Ivan Zelina s četiri, Sveta Nedelja s tri, Vrbovec s dva te Ivanić – Grad s jednom zaraženom osobom. Osam je novozaraženih u Brckovljanima.

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist