Od sutra on-line nastava u osnovnim školama Zagrebačke županije

Piše: - 15.12.2020.

S obzirom na jučerašnju epidemiološku situaciju s više od 5000 aktivnih slučajeva na području Zagrebačke županije, župan  Stjepan Kožić donio je odluku o organizaciji nastave na daljinu za osnovne škole kojima je osnivač Zagrebačka županije i to u razdoblju od 16. do 24. prosinca 2020. godine.  Gradovima koji su osnivači osnovnih škola na svojem području, preporučeno je da analiziraju epidemiološku situaciju i donesu slične odluke. Podsjećamo, županija je već ranije donijela odluku i o održavanju on-line nastave u srednjim školama.

Naime, u razdoblju od 8. do 14.12.2020. zaraženo je 90 učenika osnovnih škola te 33 djelatnika radi čega je u samoizolaciji završilo 150 razreda. Škole će današnji dan iskoristiti za pripremu uz organizaciju on line nastave

Obzirom na danas objavljene podatke o samo 44 novooboljele osobe  i uz 684 osoba koje su ozdravile, broj trenutno  aktivnih slučajeva u županiji je 4680 , što je za oko tisuću više nego u gradu Zagrebu.

Od jučer do danas među 44 osobe pozitivne na COVID 19 njih 12  je s područja Velike Gorice, 6  Samobora, 4 Svete Nedelje,  po 3 iz Svetog Ivana Zeline i Ivanić Grada te po jedna osoba iz Zaprešića, Jastrebarskog, Vrbovca i Dugog Sela. Rugvica i Brckovljani danas su bez novoboljelih, a od općina, 4 su slučaja u Bistri, 2 u Pokupskom te po jedan u Mariji Gorici,  Klinča Selu, Pisarovini, Kravarskom,  Rakovcu, i Farkaševcu.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist