Stigle nove mjere

Piše: - 18.12.2020.

Nacionalni stožer uveo je nove epidemiološke mjere

Danas su predstavljene nove, blagdanske epidemiološke mjere koje stupaju na snagu 21. prosinca u ponoć i trajat će do 10. siječnja a uključuju odredbu da na privatnim okupljanjima bude dopušteno najviše deset osoba iz dva različita kućanstva.

Kad god je moguće misna slavlja trebala bi se održavati putem radio, TV programa ili na drugi način, a iznimno 24. i 25. prosinca po posebnim preporukama HZJZ-a.

Što se profesionalnih umjetničkih izvedbi i programa tiče, broj prisutnih ograničava se s obzirom na veličinu prostora, najmanje sedam metara kvadratnih po osobi.

Na inicijativu vlade održan je sastanak s predstavnicima HUP-a, HGK i HOK-a te je postignut dogovor da se sugerira poslodavcima da u razdoblju od 23. prosinca do 8. siječnja zaposlenicima omoguće korištenje godišnjih odmora.

Propusnice od 23. prosinca u ponoć

Propusnice se uvode 23. prosinca u ponoć, a odluka o propusnicama ne odnosi se na osoblje nužno za održavanje prometa, dnevne migracije zaposlenih u službama zdravstvene zaštite, dostavu lijekova, komunalno, opskrbu plinom i strujom, zaštitarske službe, novinare, pacijente, putovanja na posao i s posla, žurne službe koje pomažu u sprečavanju širenja bolesti i diplomatsko osoblje.

Propusnice izdaju županijski stožeri civilne zaštite ovisno od mjesta prebivališta ili boravišta, a ostaju na snazi do 8. siječnja 2021..

Građani Grada Zagreba mogu bez propusnice do krajnjih granica Zagrebačke županije.

Prilikom ulaska/izlaska iz županije treba se držati mjera, imati identifikacijsku iskaznicu kojom se dokazuje kategorija ili propusnicu.

Propusnice se mogu zatražiti i putem telefona na broj 0800 – 80- 90.

propusnice@rdd.gov.hr

https://epropusnice.gov.hr/

 

 

 

Podijelite

Current track

Title

Artist