U Zagrebu promjene oko testiranja i cijepljenja

Piše: - 30.07.2021.

Zagrebački stožer civilne zaštite uvodi promjene oko testiranja i cijepljenja u Zagrebu

Besplatni brzi antigenski test za građane

Zagrebački stožer civilne zaštite donio je, temeljem upute HZJZ-a, donio odluku o  provođenju besplatnog BAT-a za građane Zagreba, a temeljem indikacije izabranog liječnika obiteljske medicine koji ih upućuje na testiranje. Za građane koji se žele testirati BAT-om iz osobnih razloga, odnosno bez indikacije liječnika, test je također besplatan, ali građani sami snose troškove postupka testiranja prema važećim uputama HZZO-a.

Brzo antigensko testiranje bit će omogućeno na lokaciji Dom zdravlja Zagreb Centar – Siget, u Aveniji Većeslava Holjevca 22, svakim radnim danom, vikendom i blagdanom od 8 do 11 sati bez prethodnog naručivanja.

Cijepljenje samo na Velesajmu

Stožer je donio odluku o privremenoj obustavi cijepljenja od 3. do 15. kolovoza za tri lokacije – Dom sportova, dvorana gimnazije Lucijana Vranjanina i Srednja škola Jelkovec. Cijepljenje u Zagrebu tijekom kolovoza bit će organizirano isključivo u Paviljonu 6  Zagrebačkog velesajma ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 12 sati te utorkom i četvrtkom od 15 do 19 sati.

Turistička COVID ambulanta 

Od ponedjeljka, 2.kolovoza otvara se turistička COVID ambulanta na lokaciji Doma zdravlja Zagreb Centar, Avenija Većeslava Holjevca 22. Radit će svakim radnim danom, vikendom i blagdanima od 8 do 16 sati, a od 16 do 24 sata bit će organizirana pripravnost na broj telefona: 091/489-7022.

Turisti koji borave u smještajnim kapacitetima u Zagrebu u turističkoj će ambulanti moći obaviti brzi antigenski test (BAT) po cijeni od 75 kuna, prema preporuci Ministarstva turizma i sporta. Kontaktirati se može na e-mail: korona.siget@dzz-centar.hr i korona.siget@gmail.com ili na brojeve telefona: 091 489 7021 i 01 6598 464.

Uspostavlja se i organizirano mjesto izolacije za goste i turiste oboljele od covida čija klinička slika ne zahtijeva hospitalizaciju te organiziranu karantenu ili samoizolaciju za zdrave kontakte oboljelih. Organizirana karantena/samoizolacija uspostavlja se u objektu Grad mladih, u Aleji hrvatske mladeži 19, od 2. kolovoza do opoziva.

Podijelite

Current track

Title

Artist