Preminuo vlč. Josip Kuzel

Piše: - 20.07.2022.

Vlč. Josip Kuzel, svećenik Zagrebačke nadbiskupije i dugogodišnji župnik u Župi Uzvišenja sv. Križa u Dugom Selu preminuo je 20.srpnja u KBC-u Sestre milosrdnice u 49. godini života i 25. godini svećeništva

Za đakona je zaređen 1997. godine u zagrebačkoj katedrali gdje je zaređen i za svećenika 1998. godine. Kao župni vikar dvije godine službovao je u Župi sv. Vida Mučenika u Brdovcu, tri godine u Župi sv. Petra Apostola u Zaprešiću, godinu dana u Župi Uznesenja B. D. Marije u Mariji Bistrici, a potom je šesnaest godina, od kolovoza 2004. do 27. kolovoza 2020. vršio župničku službu u Župi Uzvišenja sv. Križa u Dugom Selu. U kolovozu 2020. godine imenovan je župnikom u Župi Vrbani I i Vrbani III. Oproštajna sveta misa služit će se u subotu 23. srpnja u 10 sati u župnoj crkvi Blagovijesti-Navještenja Gospodinova u Vrbanima. Ukop će biti na mjesnom groblju u Gotalovcu u rodnoj župi Zajeda isti dan u u 14 sati.

Velečasnog Josipa zauvijek ćemo pamtiti po iznimno lijepoj suradnji i ohrabrujućim duhovnim porukama koje su slušatelji Zabavnog radija pratili svake nedjelje u duhovnoj emisiji „Srca gore“. 

Prilikom odlaska iz Dugog Sela u župu Vrbani, s njim smo 2020 godine u programu Zabavnog razgovarali o njegovim počecima, tada je rekao: “Rano sam osjetio poziv za svećenika. Prvo sam se protivio, razmišljajući da želim obitelj i drugi način života, no brzo sam popustio jer sam osjetio taj Božji glas u svom srcu kojem se nisam mogao oduprijeti”.

Na slici vlč. Josip Kuzel prima zahvalnicu Grada Dugog Sela 2020 godine, koju su mu uručili gradonačelnik Nenad Panian i podpredsjednik Gradskog vijeća Ivan Šajković

Photo Copyright: Ivan Pavlinić

Podijelite

Current track

Title

Artist