Nagrade „vatrogasnim umjetnicima“

Piše: - 13.06.2023.

U Vrbovcu je u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice održana svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja za najbolji likovni, literarni i foto rad na temu vatrogastva u kojem su sudjelovala djeca predškolskog uzrasta i učenici osnovnih škola. Natječaj je proveden sa svrhom popularizacije vatrogastva među mladima te podizanja svijesti o zaštiti od požara.

Među dobitnicima s područja Zagrebačke županije je Erik Šimunjak, učenik 7. razreda OŠ Krunoslava Kutena, PŠ Rakovec. Erik je osvojio prvo mjesto na literarnom natječaju sa svojim radom „Naši vatrogasci“, a njegova mentorica bila je Ljiljana Bušić.

U ime Zagrebačke županije dodjeli nagrada nazočila je pročelnica Stručne službe župana Renata Zgurić koja je pohvalila veliki interes djece s obzirom da je na natječaj pristiglo preko 1200 radova.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković zahvalio je svim sudionicima natječaja, posebno pobjednicima i njihovim mentorima naglasivši kako je važna suradnja svih institucija, dok je gradonačelnik Vrbovca istaknuo kako je vatrogastvo jedna od najplemenitijih aktivnosti koje čovjek može raditi.

Podijelite
OZNAČENO KAO:

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist