Gradilišta u Dugom Selu niču kao gljive poslije kiše

Piše: - 06.10.2023.

Uz najavljeni početak radova na izgradnji kružnog toka koji počinju u ponedjeljak 9. listopada, razgovarali smo s pročelnikom za financije i komunalno gospodarstvo grada Deanom Dragičeićem, ne samo o ovom već i o drugim projektima (radovima) u Dugom Selu, a njih je doista puno.

Govoreći o novom rotoru pročelnik kaže da su radovi vrijedni 300 tisuća eura sa PDV-eom a radovi bi trebali biti gotovi za 3 mjeseca. Svjestan da će gradnja izazvati prometne probleme Dean Dragičević kaže:
“Napravili smo poseban elaborat i dobili suglasnot MUP-a. Promet će se postepeno kroz tjedan do dva preusmjeravati na okolne alternativne pravce, te novom dvosmjernom regulacijom prometa preko samog gradilišta. U određenim etapama gradnje semaforizacijom će se promet propuštati naizmjenično. Svijesni smo da će to izazvati poteškoće no molimo građane da koriste obilazne pravce kako bi se vrijeme izgradnje svelo na minimum i što prije izgradio kružni tok čime će se postići željena protočnost prometa.”

Grad je na svojoj službenoj stranici i u lokalnim medijima objavio i detalje obilaznih pravaca u vrijeme radova.

No nisu to jedini radovi u gradu. Prije dva tjedna započela je rekonstrukcija nogostupa u centru grada. Rok je također 3 mjeseca a radovi su vrijedni 300 tisuća eura, a sredstva su iz gradskog proračuna isto kao i za rotor.

“To je samo početak radova u središtvu grada, idu oploćnici, tehnički će se onemogučiti prilaz vozila na nogostup, a dodajemo i malo zelenila u centar.”

Uskoro počinje gradnja nogostupa od Rotora do Lidla, prema Osnovnoj školi.
“Izabran je izvođač i za desetak dana očekujemo početak radova. Računamo da će za dva mjeseca biti gotovi”.

U ponedjeljak počinju i radovi na igralištu za padel i tenis uz Srednju školu. Vrijednost radova je 230 tisuća eura sa PDV-eom. Rok za izvođenje radova i ovdje je tri mjeseca i trebali bi završiti u ovoj godini.

Podsjetio je pročelnik i na radove na uređenju Birtovog klanjca koji dobro napreduju i najavio da se trenutno radi na projektu za ostatak Birtovog klanjca od ulice Marina Držića do zgrade policije, pa kad završe ugovoreni radovi kreće se nastavkom ovog projekta odmah nakon dobivanja građevinske dozvole.

Što se tiče prometnice prema Poduzetničkoj zoni Črnovščak trebala bi biti gotova do Nove godine.
“Ako vremenske prilike budu dozvolile s krajem godine završava se ovaj projekt vrijedan 1,5 milijuna eura a mogu reći da smo za sada i u rokovima i u troškovnom dijelu u okvirima planiranog.”

Slično je i s nogostupom u Velikoj i Maloj Ostrni odnosno Leprovici, radovi se izvode prema planu a završetak je planiran za proljeće iduće godine.

I radovi na gradnji vrtića u Ostrni napreduju prema planu i trebao bi biti gotov u ovoj godini, rekao je pročelnik Dragičević i naglasio.

“Projektom nije obuhvaćeno uređenje okoliša i unutarnje uređenje. Krećemo u proces nabave za jedno i drugo, kako bi vrtić što prije mogao na tehnički pregled”

Trenutno se radi i igralište kod Dječjeg vrtića u Dugom Selu vrijedno 60 tisuća eura, a radovi bi uskoro trebali biti gotovi.

Također pri završetku su radovi na rekontsrukciji krovišta sportske dvorane pri srednjoj školi. Vrijednost radova je 65 tisuća eura. “Morali smo rekonstruirati krovište koje je curilo nekoliko puta, jer planiramo na to krovište postaviti solarnu elektranu, a bez sanacije to nije moguće” – kaže Dragičević i dodaje da će se solarna elektrana postaviti i na krov Glazbene škole.

I za kraj pročelnik za financije i komunalne djelatnosti Dean Dragičević najavio je opremanje KIC-a.
“Pred potpisom smo ugovora za opremanje vrijednog 550 tisuća eura. Ide multimedija, kako bi sav prostor imao više namjena i naravno opremanje namještajem i ostalom poterebnom opremom.”
I opremanje KIC -a izvođač radova treba završiti za 3 mjeseca.

Ako je suditi po svim najavama, u mnogim djelovima grada Dugo Selo će do kraja godine promijeniti izgled.

Razgovor s pročelnikom Deanom Dragičevićem možete čuti u subotnjoj emisji Pogled s Martina u 07:30 sati.

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist