Održana sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

Piše: - 22.11.2023.

U prostorijama Zagrebačke županije održana je 2. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Zagrebačke županije na kojoj su članovi vijeća upoznati s Prijedlogom proračuna Zagrebačke županije za 2024. godinu i projekcijama za 2025. i 2026. godinu o čemu je uvodno govorio zamjenik župana Ervin Kolarec.

Proračun Zagrebačke županije za 2024. godinu predlaže se u visini od 132.158.125,00 eura što je povećanje u odnosu na Izvorni plan 2023. za 36,38 % odnosno 35,3 milijuna eura.

Najveći dio proračuna, 45,8 milijuna eura namijenjen je Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje i to za kapitalnu izgradnju školskih objekata vlastitim sredstvima i sredstvima Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Gotovo 12 milijuna eura predviđeno je u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb gdje je planirano nekoliko novih projekata poput trudničkih tečajeva, sufinanciranja pulmološke, dijabetološke, neurološke i urološke ambulante u Samoboru. U Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša 17,7 milijuna eura namijenjeno je za obnovu javnih zgrada oštećenih u potresu, dok je u Upravnom odjelu za promet i komunalnu infrastrukturu 8 milijuna eura predviđeno za obavljanje županijskog linijskog prijevoza. U Upravnom odjelu za gospodarstvo i fondove EU nešto više od 13 milijuna eura namijenjeno je za energetsku obnovu škola, ispostava Doma zdravlja Zagrebačke županije te županijske upravne zgrade u Ivanić-Gradu. U Upravnom odjelu za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo planirano je 4,2 milijuna eura, a u Upravnom odjelu za kulturu, sport i tehničku kulturu ukupno je predviđeno 2,3 milijuna eura.

Na iznijeti prijedlog proračuna te programe javnih potreba članovi Vijeća dali su pozitivno mišljenje.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist