SWEDISH HOUSE MAFIA – Heaven Takes You Home

Piše: - 15.04.2022.

Svjetski poznati elektronički trio Steve Angello, Sebastian Ingrosso i Axwell – odnosno Swedish House Mafia – upravo su objavili svoj dugo iščekivani debitantski album „Paradise Again“  zajedno s novim singlom „Heaven Takes You Home”

Paradise Again“ rezultat je obnavljanja njihove glazbene sinergije na turneji iz 2019., nakon koje su, tijekom sljedeće tri godine, proveli nebrojene sate u studiju pomno istražujući nove zvučne palete, teksture i tonove analognih sintisajzera. Iako novi materijal sadrži prepoznatljivi zvuk Swedish House Mafie, on također najavljuje ambiciozno širenje njihovih dosadašnjih glazbenih vidika, što dokazuje široki popis suradnika i gostiju na albumu među kojima su i The Weeknd, A$AP Rocky, Sting, Ty Dolla $ign, 070 Shake, Jacob Mühlrad, Seinabo Sey, Mapei, kao i engleska kantautorica Connie Constance na emotivnoj „Heaven Takes You Home“:

U glazbi uvijek postoje novi neistraženi tereni. Međutim, izazovno je osmisliti ono što još nitko ranije nije napravio. U studiju smo trebali razviti zvukove kakve dosad nismo čuli i to nas je držalo napetima. Inspirativno je biti dijelom grupe u kojoj si stalno zadajemo nove izazove. Ovo je definitivno jedno od najuzbudljivijih razdoblja za nas: opet se zabavljamo kao da imamo 15 godina, kaže Angello.

O albumu se počelo pričati još prošlog ljeta nakon intervjua objavljenog u Billboard magazinu, što je pokrenulo značajnu seriju singlova uključujući Redlight“ (sa Stingom), „It Gets Better”, „Lifetime“ (na kojem gostuju Ty Dolla $ign i 070 Shake) te hit suradnju s The Weekndom na „Moth To a Flame. Swedish House Mafia su u tekućoj godini ostvarili već nekoliko bitnih postignuća – valja izdvojiti da su sudjelovali produkciji novog albuma „Dawn FM“ The Weeknda (uključujući sjajni singl „Sacrifice”), a nominirani su i za iHeartRadio nagradu kao najistaknutiji izvođač dance žanra u 2021.

Nakon nastupa na Coachelli, Swedish House Mafia kreću na svoju prvu pravu svjetsku turneju od 2012.: Hrvatima najbliža lokacija je ona u Beču, a koncert je zakazan za 3. studenog 2022.

Popis pjesama:
1. Time (feat. Mapei)
2. Heaven Takes You Home (with Connie Constance)
3. Jacob’s Note (feat. Jacob Mühlrad)
4. Moth To A Flame (with The Weeknd)
5. Mafia
6. Frankenstein (with A$AP Rocky)
7. Don’t Go Mad (feat Seinabo Sey)
8. Paradise Again
9. Lifetime (with Ty Dolla $ign & 070 Shake)
10. Calling On
11. Home
12. It Gets Better
13. Redlight (with Sting)
14. Can U Feel It
15. 19:30
16. Another Minute
17. For You

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist