Topic X A7S – Kernkraft 400 (A Better Day)

Piše: - 20.06.2022.

Hitmejker hrvatskih korijena Topic i švedski pjevač A7S predstavljaju klasik dance glazbe u novom ruhu

Nakon pjesme „Your Love (9PM)“ i više od milijardu streamova koje je ostvarila, Topic i A7S predstavljaju najnoviju suradnju! Naime, nanovo su se ujedinili na  „Kernkraft 400 (A Better Day)“ kako bi odali čast jednom od najvećih klasika dance glazbe s kraja devedesetih.

 „Kernkraft 400 (A Better Day)“  inspiriran je legendarnim hitom Zombie Nationa „Kernkraft 400“ iz 1999. koji je također svojevrsna prerada – temelji se na melodiji iz računalne igrice iz 1984. Rif  koji se i dandanas često čuje na sportskim stadionima diljem svijeta ovaj dvojac je reinterpretirao na sebi svojstven način i time mu udahnuo novi život.

Sretan sam što smo se Alex i ja konačno vratili s još jednom suradnjom. Zajednički rad na ovome tekao je zaista jednostavno i prirodno,  tim više što smo u posljednjih nekoliko godina razvili blisko prijateljstvo. Kada smo tek počeli raditi na pjesmi, željeli smo se osvrnuti na pandemiju naglašavanjem vjere u dolazak boljih dana. Sada, u vrijeme rata, ta želja za boljim danima je još izraženija. Možda nam ova pjesma može pružiti nadu koja nam je pod hitno potrebna, kaže Topic o novoj suradnji.

A7S dodaje: Topic i ja puno radimo zajedno – ideju za pjesmu smo dobili u Dubaiju gdje oboje u ovom trenutku živimo. Odmah smo osjetili da smo smislili nešto posebno;  oduvijek smo cijenili „Kernkraft 400“. Kreativni proces je bio kratak; jednom kad smo krenuli s prvim stihom, ideje za refren brzo su se materijalizirale. Sjajan je osjećaj ponovno objaviti nešto s Topicom – u međuvremenu smo razvili pravo prijateljstvo.


.

Topic

Njemačko hrvatski DJ i producent Topic smatra se jednim od najvećih imena elektronske glazbe. Osnivač je i nagrađivanog labela Melancholic Dance Music koji svoje izvođače predstavlja na najvećim svjetskim pozornicama. Njegov hit iz 2019. „Breaking Me”, koji je zaradio više od 1,9 milijardi sveukupnih streamova, bio je broj 1 na američkim plesnim ljestvicama te je postigao zlatnu, platinastu i dijamantnu nakladu u 28 zemalja. Njegova nedavna suradnja s Alvarom Solerom na pjesmi „Solo Para Ti“ u ovom trenutku broji gotovo 5,5 milijuna pregleda samo na Spotifyju.

A7S

Švedski A7S broji više od 4 milijarde sveukupnih streamova, među kojima su i hit s Lil BabyjemWhy Do You Lie To Me“ te nedavni solo singl „Nirvana“. Uz pjesme koje se nalaze na vrhu švedskih, ali i njemačkih i kineskih top ljestvica te nominaciju za Billboardovu nagradu u kategoriji za najbolju dance/elektronsku pjesmu koju je ostvario suradnjom s Topicom na „Breaking Me“, A7S je vokal koji počinje privlačiti sve više pažnje na globalnoj razini.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist